ponedeljak, 28 maj 2018 07:24

alt

Devetodnevni program činiće preko 50 sadržajaPredstavom Narodnog pozorišta Republike Srpske "Švajcarska" Petra Mihajlovića, u režiji Milana Neškovića, počelo je 63. "Sterijino pozorje", i njegova takmičarska selekcija. ...

Celokupni devetodnevni program ovogodišnjeg najprestižnijeg pozorišnog festivala na prostoru nekadašnje Jugoslavije činiće preko 50 sadržaja.

Selektor 63. "Sterijinog pozorja", teatrolog i profesor dramaturgije Boško Milin, odabrao je devet predstava za takmičenje u selekciji "Nacionalna drama", preko tri za regionalni program "Krugovi", dok će van konkurencije igrati dve predstave, koprodukcije "Pozorja".

Glavni program prati i sadržajan prateći, a ove godine, obnavlja se "Tribina Sterijinog pozorja".

Nakon večerašnjeg svečanog otvaranja, besedom reditelja i glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojše Bradića, ostaće da se vidi u kojoj meri će i da li će 63. "Sterijino pozorje" proteći u senci prošlogodišnjeg presedana, kada nagrade prvi put u istoriji festivala nisu dodeljenje, što je značajan deo javnosti, pogotovo njen glasni deo, dočekao sa velikom osudom, dok su drugi imali više razumevanja za krizu u domaćem pozorištu, koja se oslikala i na "Pozorje".

Žiri ovogodišnjeg festivala koji traje do 3. juna čine kostimografkinja Maja Mirković, dramske spisateljice Tanja Šljivar i Branislava Ilić, rediteljka Ksenija Krnajski i glumac Novak Bilbija.

Izvor: RTV.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop