sreda, 25 jul 2018 15:57

alt

Novakova mišićna vlakna idealna za tenis


đĐoković je definitivno značajno napredovao pod vođstvom slovačkog trenera, što pokazuju i rezultati – osvojio je Vimbldon.

Vajda je priznao da je insistirao da Pepe Imaz bude isključen iz tima, kao i da Novak koriguje ishranu, zbog koje je često kritikovan od javnosti.

Slovak je u saradnji sa još jednim povratnikom u stručni štab, kondicionim trenerom Gebhardom Fil-Gričom, uspeo da promeni Đokovića i na tom polju.

„Postarali smo se za to da jede mnogo proteina. Gebhard je intenzivno radio sa njime i mišićna masa brzo se vratila jer Novak ima odlično telo za sportistu, odlična mišićna vlakna idealna za tenis. Ipak, bilo je potrebno da ti mišići ojačaju. Iako je njegova ishrana uglavnom vegetarijanska, bilo je potrebno da unosi i neke životinjske proteine – bez njih jednostavno nije moguće.

Zato je prilagodio i ishranu i uključio je više ribe pošto druge vrste mesa ne jede. Dobio je pravu ishranu i sada je čvrst, kompaktan, mišići su mu u savršenom stanju. Trenutno održava sve navike i radi sve što je potrebno kako bi bio šampion, nadam se da će u tom stilu raditi i za US open“, rekao je Vajda za slovački „Dennik Šport“, prenose mediji.


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop