ponedeljak, 12 decembar 2016 09:30

alt

Igraće 24 kluba iz bivše Jugoslavije


Regionalna liga koju će činiti 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije počeće u jesen 2018.To je u izjavi za hrvatske medije potvrdio visoki činovnik makedonske lige Vasko Dojčinovski.

"Balkanska liga je ime koje nikada neće zaživeti, a realno je da zvanično ime ovog takmičenja stigne iz kancelarija UEFA u Nionu. Čelnici svih saveza iz regiona su dali podršku i ono bi moglo da zaživi od jeseni 2018", rekao je Dojčinovski, a prenose "Novosti".

On je objasnio da finansije sigurno neće predstavljati prepreku.

"Nezvanično sam čuo da je budžet za tu ligu već pripremljen i da se radi o milionskim iznosima, kako za učešće tako i za plasman. Jedno je sigurno, klubovi ne bi imali nikakav trošak", dodao je Dojčinovski.

Ono što je za sada neizvesno je kakvu će prohodnost doneti liga u kojoj će učestvovati klubovi sa prostora bivše SFRJ.

Plan je da se liga igra po sličnom principu kao najelitnije evropsko takmičenje, sa šest grupa sa po četiri kluba. Jedino nije utanačeno kako će izgledati eliminaciona faza, osim finala. Završna predstava je planirana u 90 minuta na neutralnom terenu.

Evo šta o tome misli Ilija Lončarević fudbalski trener iz Hrvatske:Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop