četvrtak, 07 jun 2018 07:52

alt

Ukupna dužina staze je oko 500 km58. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju održaće se u periodu od 07. do 10. juna 2018. godine, u Srbiji (više lokacija), u organizaciji Organizacionog odbora Trke kroz Srbiju, Biciklističkog saveza Srbije i gradova domaćini etapa kao suorganizatora trke, a pod pokroviteljstvom Ministartstva omladine i sporta Srbije.

Trka kroz Srbiju (franc. Tour de Serbie) predstavlja biciklističu etapna trku po Srbiji. Jedan je od najstarijih sportskih događaja u Srbiji, vozi se u junu i spada u drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije.

Ovogodišnja biciklistička trka Kroz Srbiju, koja se održava u godini jubileja “100 godina od kraja Prvog svetskog rata” održaće se uz učešće 150 biciklista iz 20 timova, na stazi (ukupna dužina staze je oko 500 km) koja je koncipirana tako da obeleži sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije.

Programom biciklističke trke Kroz Srbiju predviđeno je da svečano otvaranje bude 07. juna 2018. godine u Mionici, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku. U Mionici će se voziti prolog i prva od ukupno četiri etape. Takođe, programom manifestacije predviđeno je da domaćini etapa budu još Požarevac i Beograd. Završetak (cilj) trke biće na vrhu Avale 10. juna 2018. godine.
Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop