ponedeljak, 14 maj 2018 07:09

alt

Nagetsi ne smeju da rizikujuSudbina franšize zavisi od ove odluke. Jokićev agent zna šta je razumno. Nagetsi ne smeju da rizikuju i čekaju leto 2019.

Vreme odluka.

Nikako se drugačije ne može opisati situacija oko Nikole Jokića i Denvera.

Oni mogu da čekaju još jednu sezonu i rizikuju da postane slobodni agent na leto 2019. To bi značilo da može da bira i da se Nagetsi, osim što bi izneli ponudu koju Jokić ne mora da prihvati neće pitati ništa.

Jasno da je on blizu toga da postane Ol-Star igrač, a da bi ako se Denver odluči da čeka leto naredne godine igrao sezonu za "siću" od 1.6 miliona po sezoni.

Ako bi Denver izbrisao tu klauzulu, to bi značilo da Jokić postaje ograničeni slobodni agent. Drugim rečima, on izlazi iz ruki ugovora, ostali klubovi će imati pravo da pošalju ponude, a Nagetsi mogu da zadrže Srbina ako izjednače najbolju ponudu.

Jokićev agent Miško Ražnatović smatra da bi to bilo logičnije i manje riskantno po franšizu.

Ako se to desi, na koliko bi novac Jokić mogao da računa?U ovom trenutku se pominju dve solucije, prva je četiri godine 109 miliona ili pet za 146. Jasno da bi Jokić pristao na ponudu pre svega jer ne želi još sezonu da igra za mali novac.

On može da napravi kompromis, prihvati manje od maksimuma, kako bi izašao u susret klubu, ali i potpisao već ovog leta ugovor iz snova.

Bilo kako bilo, Denver bi ovim potezom što jeste problem prešao taksu za luksuz, odnosno limit, pa bi morali da trejduju Farida, Plamlija, Vilsona Čendlera ili Darela Artura, ili da se odreknu Vila Bartona.

Pred njima je zaista ključna odluka koja bi, kako kažu u Americi mogla da odredi budućnost franšize u narednim godinama.Izvor: Sportskevesti.net


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop