ponedeljak, 06 avgust 2018 17:41

alt

Bliži se kraju svoje glumačke karijereAmerički glumac Robert Redford rekao je za časopis Entertejnment vikli (Entertainment Weekly) da se bliži kraju svoje glumačke karijere, osim u pozorištu.

"Nikad ne reci nikad, ali sam zaključio da je igranje u komedijama za mene završeno", rekao je 81-ogodišnji glumac i dodao da će mu "The Old Man and the Gun", koji u SAD treba da izadje 28. septembra, verovatno biti poslednji film.

U filmu on igra ulogu 70-ogodišnjeg robijaša koji nakon što pobegne iz zatvora krene u seriju pljački. "Rešio sam da se posle toga povučem jer glumim od 21 godine", naveo je Redford, jedan od retkih još uvek aktivnih glumaca svoje generacije.Od kraja sedamdesetih retko je bio pred kamerama, gradeći karijeru reditelja.

Režirao je devet dugometražnih filmova, a za "Obične ljude" (Ordinary People) je 1981. dobio Oskara.

Nikada nije dobio Oskara za glumu, iako je imao više uloga u kultnim filmovima poput "Žaoke" (Sting), "Svi predsednikovi ljudi" (All The Presidents Men), "Tri kondorova dana" (Three Days of Condor) i "Moja Afrika" (Out of Africa).

Počasnog Oskara za životno delo je dobio 2002.
Izvor: Beta/AFP


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop