utorak, 24 jul 2018 07:25

alt

Snimak kada je buduća rok zvezda imala 16 godin


Prvi audio snimak Dejvida Bouvija, koji je snimljen kada je buduća rok zvezda imala 16 godina, biće uskoro na aukcijskoj prodaji, saopštila je britanska aukcijska kuća Omega.

Snimak će biti na aukciji 11. septembra, a procenjuje se da će biti prodat za 10.000 funti (11.200 evra).

Pesma "I never dreamed" studijski je 1963. godine snimila grupa "Konrads" koja je zamolila Bouvija, koji je tada koristio svoje pravo ime Dejvid Džouns, da otpeva tu pesmu. Komad je klasična rok pesma kao tada pesme "Bitlsa", ali nije doživela uspeh.

Bouvi je ubrzo posle tog neuspeha napustio bend da bi šest godina kasnije 1969. godine snimio "Space Oddity". To je prvi uspeh pevača, koji je tada bio inspirisan filmom "Odiseja u svemiru 2001." kultnog reditelja Stenlija Kjubrika. Pesma govori o nesrećenom astronautu Mejdžoru Tomu.

Dejvid Bouvi, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je od raka jetre 2016. u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black star", koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.Izvor: Beta


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop