četvrtak, 02 mart 2017 15:59

alt

Saopštenje za medije Mreže Žene protiv nasilja
Na portalu nacionalne TV Happy danas je objavljen izveštaj o dešavanjima koja su obeležila sinoćni rijaliti program „Parovi“, u kome se prikriva moguće izvršenje krivičnog dela: silovanje. Naime, ova TV stanica je pokušaj silovanja jedne od učesnica okarakterisala kao „strasan odnos“, dok se iz priloženog videa koji je u međuvremenu uklonjen sa YouTube kanala ove emisije jasno vidi da se radi o pokušaju silovanja. TV Happy ide korak dalje u svom izveštaju navodeći da je učesnik između ostalog „pocepao majicu učesnici“, stavljajući nasilje u kontekst „strasnog odnosa“. Iz video materijala jasno se vidi da učesnik sve vreme fokusirano fizički nasrće na učesnicu, da je ona u tom odnosu pod fizičkom prisilom, da se otima, da pokušava da pobegne od silovatelja, da učesnik u jednom trenutku cepa njenu bluzu, da na njenom licu ni u jednom trenutku nema izraza zadovoljstva. Tokom pokušaja silovanja učesnici niko ne pruža podršku, niti druge učesnice i učesnici, niti odgovorni za nastanak ove emisije.

Za ženske organizacije ispred kojih se obraćamo nema sumnje da je u pitanju pokušaj silovanja, međutim država funkcioniše na način da je sud nadležan da ustanovi da li je do silovanja došlo. Tim povodom uputile smo tužbu Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Dalje, uputićemo pritužbu i Regulatornom telu za elektronske medije, treću po redu povodom nasilja prema ženama u emisiji Parovi na TV Happy, ne zato što očekujemo da će makar ovaj put reagovati, nego da bismo dokumentovale u kojoj meri ovo telo niti država u celini nemaju nikakav uticaj na elektronske medije kada je muško nasilje prema ženama u pitanju.

Autor teksta: Mreže Žene protiv nasilja


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (4)add comment

ЛЕДУ ГАГА nanogicina forumasica i komunjara@ said:

...
PA PUSTIO GA FORUMASU-CE ISFRUSTRIRANA!!!!!

KAD CES VEC JEDNOM DA UKAPIRAS!?

A NANOGICU PREKRIO ZABORAV, NEMA JE NIGDE..

JELENA GA NE PUSI, SAMO GA PRIMA!
ZATO JE NOSECA!
04. 03. 2017

Ceca - USCE 2, KONCERT HD ( 28.06.2013.): http://youtu.be/k4l1IRZXbIE said:

...
А ОНАЈ ЈАДНИК ОД ЂОКОВИЋА ОПЕТ ИЗГУБИО ОД НЕКОГ ДОМОРОЦА.

ШТА МИСЛИТЕ,
ДАЛ МУ ЈЕЦА НЕКАД ПОПУШИ?
03. 03. 2017

Cacaca said:

...
Svaka cast , konačno uraditi nesto kako treba ! ! !
02. 03. 2017

SRBIJO, NA NOGE! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1086324454778358&id=683257115085096 said:

...
A DA PROTESTUJETE ZBOG TEME IZ LINKA ODOZGO?
02. 03. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop