ponedeljak, 09 mart 2009 17:23
http://www.tracarenje.com/images/stories/997januar/2ned/regina.jpg
Autor numere sa kojom se Bosna i Hercegovina takmiči u Moskvi je Mlađan Dinkić.
 
 
Pesma "Bistra voda" kojom grupa "Regina" predstavlja BiH na "Evrosongu" neverovatno podseća na numeru "Oltar" koju je napisao Mlađan Dinkić. Ona se nalazi na novom albumu Kikija Lesandrića a kao autor numere potpisan je ministar ekonomije! Melodije dve pesme su veoma slično dok su im refreni gotovo identični!
 
 
- Preslušali smo više puta obe pesme i ustanovili da "Bistra voda" i "Oltar" imaju gotovo identične refrene. Sad je sve na Dinkiću, koji je autor pesme, i ako on preko SOKOJ-a bude rešio da se žali, nije isključeno da "Regina" bude diskvalifikovana - izjavio je Kiki Lesandrić.
 
 
Sa druge strane, Aco Čović iz grupe "Regine" tvrdi da je ova pesma njegovo autorsko delo:
- Mi stojimo iza toga da je pesma naše autentično autorsko delo. Kopiranje nekoliko prvih nota jednostavno se može desiti i u svetu muzike je dozvoljeno. Meni čak i ne smeta što naša pesma pomalo podseća na Kikijevu pesmu, koja je isto veoma lepa. Ne znam šta je problem u svemu tome? - kaže on. 
 
 
 
 

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (8)add comment

zoran 2 said:

...
ISTO BRATE MILI ,BEZOBRAZNO ISTO. ALI NEVERUJEM DA CE DINCHA ILI DINKIC ,KAKO VAM JE VOLJHA, DA SE BUNI. A I SHTO BI KADA ZNA DA CEMO MI IZ SRBIJE DA GLASAMO ZA NJEGOVU , ILI REGINU, ISTO MU SE VATA .
11. 03. 2009

"RE"GINA said:

...
MA, KOJA SLIČNOST???!!! IAKO SU OBE PESME LEPE, DAVORU BI I PESMA "OLTAR" BOLJE LEGLA, UZ DUŽNO POŠTOVANJE KIKIJU. VELIKI GLAS ZA REGINU NA EVROSONGU.
11. 03. 2009

JESHA said:

...
NI SLICNO STA LUPATE GLUPOSTI
11. 03. 2009

sanci said:

...
joj davor je stvarno presladak a i pjesma je odlicna
10. 03. 2009

mne girl said:

...
kako je ovaj davor ebner sladak.........:)
10. 03. 2009

CECA said:

...
DOBRA JE CIPELA SVI STE VI GLUPI
10. 03. 2009

mimi4 said:

...
nas predstavlja jedan glavati stokilas a mi brinemo o pesmi iz BiH.meni je cak ova pesma bolja od one nase ''CIPELE''ovi cak i znaju da pevaju za razliku od onog glavatog njemu vise leze pesmice tipa ,,medo brundo,,tu se bas proslavio covek
09. 03. 2009

mala said:

...
predivna pesma,ako je malo autenticna nema veze,dobro covek kaze, ,,neznam sta je problem u svemu tome,,
09. 03. 2009

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop