Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524
sreda, 17 septembar 2008 19:54

 

 

 

Reditelj Emir Kusturica odrekao se statusa počasnog građanina Užica, o čemu je pismeno obavestio gradonačelnika Jovana Markovića.

 


Emir Kusturica javno se odrekao statusa "počasnog građanina Užica" u pismu koje je uputio gradonačelniku ovog mesta Jovanu Markoviću!

 

"Pošto ste propustili priliku da javno osudite šovinistički ispad koji se desio na skupu održanom u Kremnima, gde sam grubo napadnut, a kako su pretnje mitraljezima i zoljama kulminirale izjavama koje ugrožavaju moju bezbednost, obaveštavam Vas da se više ne osećam počasnim građaninom Užica", navodi se u Kursturičinom pismu.

 

Naime, meštani užičkih sela Kremana, Bioske, Vrutaka i Stapara na protestnom zboru pre pet dana u Kremnima negodovali su zbog uredbe Vlade Srbije kojom je Park prirode "Šargan - Mokra" proširen sa ranjih 3.678 hektara za još 5.500 hektara. Na tom skupu Emir Kusturica napadan je po nacionalnoj osnovi.


Za počasnog građanina Užica Kusturica je izabran na svečanoj sednici Skupštine opštine održanoj 9. septembra 2004.

 


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

kiki said:

to Kusto
Kusto ,znam da je gusto!!!kako bi oni iskoristili tu zenlju ,da vidim?
17. 09. 2008

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop