ponedeljak, 06 oktobar 2008 13:41
Na Gradskom stadionu u Skoplju sinoć je održan veliki humanitarni koncert posvećen tragično nastradaloj balkanskoj zvezdi Tošetu Proeskom.

 
Tačno godinu dana nakon poslednjeg koncerta koji je Toše Proeski održao, ostvario se jedan od najvećih snova "balkanskog anđela" - da skopski stadion bude ispunjen do poslednjeg mesta. To se sinoć i dogodilo na koncertu u njegovu čast, kojim je obeleženo godinu dana od smrti Proeskog. Tim povodom nastupili su mnogi pevači iz Srbije, Makedonije i Hrvatske. Leontina je otpevala numeru "Čija si", pesmu koji je komponovala i s kojom je Toše pobedio na prvoj "Beoviziji", Bilja Krstić "Jovano, Jovanke", dok je Željko Samardžić izveo "Još i danas zamiriše trešnja", jedan od hitova sa poslednjeg albuma pokojnog pevača.
 
 
Evrovizijska pobednica Ruslana otpevala je pesmu "Life" sa kojom je Toše predstavljao svoju zemlju na "Evrosongu" 2004, Goca Tržan izvela je "1.200 milja" koju je nekada otpevala u duetu sa tada mladom makedonskom nadom, dok je makedonska diva Kaliopi pevala "Nemaš ni blagodaram".
Hrvatska pevačica Nina Badrić otpevala je jednu od najemotivnijih pesama Proeskog "Poljsko cveće", srpski novinar i pevač Ivan Plavšić izveo je hit "Soba za tugu", dok je Toni Cetinski pevao "Lagala nas mala".
 

Uz pomenute izvođače pred publikom u Skoplju ostale Tošetove hitove izveli su Aki Rahimovski, Naum Petreski, Alenka Gotar, grupa "Sintezis", Vitalij Kozlovski, Sandi Cenov, Tifa, Simon Trpčeski, Maja Tatić, Anjeza Šahini, orkestar Makedonske opere i baleta, dugogodišnji Tošetov bend "Blu fanki individuals", kao i Marija Šestić, Bojan Marović i Adrijan Gadža koji su bili Tošetovi gosti na prošlogodišnjem koncertu.

Video:
 
 
 
 
 
 
 
 


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (11)add comment
 1 2

grrrr said:

...
Tose je sinoc dokazao da ljudi kao sto je on nikada ne umiru.
06. 10. 2008
 1 2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop