utorak, 29 maj 2018 14:31

alt

Alter Ego čita misli i odgovara na vaša pitanjaDanašnji život nemoguće je zamisliti bez pametnih telefona, kompjutera i ostalih uređaja koji nam olakšavaju pristup informacijama. Međutim, uskoro nam ni to neće biti potrebno, jer dovoljan će biti uređaj kojim upravljamo moždanim talasima, a sve informacije koje nas interesuju, pretraživaćemo u našoj glavi umesto na displeju naših telefona ili tableta.

Reč je o revolucionarnom uređaju Alter Ego, a dolazi nam iz Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

AlterEgo izgleda poput kombinacije slušalice i mikrofona kakvog smo navikli da gledamo na glavama operatera. Ali, umesto da nosilac izgovara reči u mikrofon, on je zapravo senzor koji detektuje signale koji iz mozga putuju prema ustima.

Tako i bez otvaranja usta ili izgovaranja reči, AlterEgo može prepoznati šta osoba želi da kaže. Uz to što "čita misli" Alter Ego može i da odgovara na pitanje nosioca bez i jednog zvuka. Naime, umesto slanjem zvučnih signala kroz uvo, Alter Ego koristi zvučne vibracije koje šalje kroz kosti lica.


Autor: RTS.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop