Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524
nedelja, 07 januar 2018 08:20

alt

Pesnikov recept za srećan život


Naš čuveni pesnik Mika Antić nam je u nasleđe ostavio veliki broj naizgled jednostavnih, ali tako genijalnih remek-dela. Jedno od njih bi trebalo svi da upamtimo i da ga se pridržavamo.

Stihovi koje je sam sebi posvetio verovatno najbolje govore i o njegovom delu i o njegovom životu. Voleo je da voli, zaljubljivanje mu je bio omiljeni „hobi”, a jednom priliko je napisao recept za srećan život.

„Uzeti 12 meseci, dobro ih očistiti od gorčine, sebičluka, cepidlačenja i straha.

Svaki mesec pažljivo iseckati na 30 ili 31 dan, tako da je zaliha dovoljna za celu godinu.

Svaki dan posebno ispuniti nadevom od: jedne trećine rada, trećine duševne vedrine i trećine humora, uz dodatak tri kašike optimizma, jedne kašike strpljenja, zrnceta ironije i prstohvata takta.

Tu masu preliti obilno ljubavlju.

Gotovo jelo ukrasiti buketićem sitnih pažnji i servirati ga svakoga dana, sa obaveznom vedrinom, uz šolju dobrog, osvežavajućeg čaja”.

Predivno, zar ne?!Izvor: Noizz.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (3)add comment

ЛЕДУ ГАГА said:

...
Treći tip je k***a koja jedva dočeka da je muškarac ostavi, kako bi počela da se j**e punom parom.
( KIJA NA CRNOGORSKOME MORIJU )
Ona je kivna što njen muškarac sada j**e neku drugu i zato želi da mu se osveti tako što će da se takmiči sa njim u tome, zapostavljajući činjenicu da je muškarac koji mnogo j**e različite žene jebač, a da je žena koja se mnogo j**e sa različitim muškarcima ipak samo k***a i ništa više od toga. Takve žene u 35. postanu umorne i razjebane, bez neke posebne perspektive.

Četvrti tip žene je jednostavno normalan tip koji pušta da stvari teku svojim tokom, kao što su tekle i pre nego što je ostavljena. Od njih može nešto i da bude.
TAKO DA OCEKUJEMO OD KUJE KIJE DA NAKON ZADRUGE ODE KOD MSME SVOJE I KONOBARISE I MALKO SE POTURA U LOKALNOJ ZRENJANINSKOJ BIRTIJI U KOJOK JOJ I KEVA ORDINIRA.
11. 01. 2018

ЛЕДУ ГАГА said:

...
Ostavljena žena
iLI
KUJA KIJA

Vrlo komplikovana pojava. Kad je žena ( KUJA KIJA ) ostavljena, to ume da bude mnogo zajebano.
Ali je Kuja Kija to nekako uspela da sublimira kroz sebe samu.

Prvi tip žene to doživljava na način ''Ostavljena ja, nemam nikoga, ostavi me ljubav moja, neću drugoga!'' i tako tera dok joj se na spolovilu ne nakupi paučina, sanjajući o izgubljenim snovima i sreći, kajući se kasno što je srce poslušala ili obrnuto. To je emo tip. ( Kija pati za Slobinim k****m ) Od takvih žena postanu usedelice.

Drugi tip žene doživljava muškarce kao gmazove koji puze i kao smrdljiva g***a, što je tipično projektovanje misli o samoj sebi - ona doživljava sebe kao odbačeno g***o koje sad mora da puzi pred drugima i moli da se neko smiluje i podari joj besplatan palamar.
( KIJA MOLI ANDRIJU DA JOJ GA ZABIBERI ) Međutim, ona to ne želi da prizna, pa na svakom koraku ističe svoje mizandrične porive.
( POZDRAV ZA KUJINU KEVU KUJU )
11. 01. 2018

Cacaca said:

...
Odavno nisam nesto ljepse procitala...
Predobri Miroslav Antic !
08. 01. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop