subota, 27 oktobar 2018 07:11

alt

Za sat na vrhu kule visoke 230 metara


Roberu (56) je trebalo oko sat vremena da se popne na kulu Heron visoku 230 metara, bez opreme, kao što je njegov običaj.

Publika i policija posmatrali su njegov poduhvat, a policija je oko mesta formirala bezbednosni kordon.

"To je nešto što volim da radim. Posvetio sam skoro ceo svoj život penjanju na planine, uz stene, ali uvek bez bezbednosne opreme", rekao je Rober maloj grupi novinara u susednom hotelu neposredno pre nego što je krenuo da se popne na kulu.

Rober se do sada popeo na više od 100 zgrada zbog čega je u Ginisovoj knjizi rekorda. On se, između ostalog, popeo na Burdž Kalifu u Dubaiju, najviši toranj na svetu visok 828 metara, na Ajfelovu kulu i na kule bliznakinje Petronas u Kuala Lumpuru.

Rekao je da je bio jako nervozan pre penjanja, ali čim počne uspon sve ide dobro jer se potpuno koncentriše.

Publika se okupila ispred zdanja tokom njegovog penjanja a policija je stigla nekoliko minuta kasnije. Rober je na vrhu napravio znak rukama i nestao i zatim je bio uhapšen. On je to očekivao jer, kako kaže, uvek ga uhapse.

Prema njegovim rečima bilo je u redu 1995. godine, ali posle 11. septembra 2001. i terorističkih napada u SAD postalo je komplikovanije.Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop