utorak, 02 oktobar 2018 15:29

alt

Učestvuju deca iz 18 zemaljaTradicionalni Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope” održaće se od 2. do 5. oktobra, u Beogradu, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda.

Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „Nek planeta blista“ posvećena je zaštiti životne sredine, što je jedna od prioritetnih tema koja povezuje decu celog sveta, razvijajući kod njih ekološku svest i odgovoran odnos prema Planeti Zemlji i njenim resursima, saopštili su organizatori.

U programu manifestacije učestvuju deca iz 18 zemalja uzrasta od 7 do 14 godina (Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Jermenije, Kine, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine, Crne Gore i Češke) koju će ugostiti domaćini – učenici beogradskih osnovnih škola. Boraveći u domovima svojih vršnjaka i učestvujući u svim programima manifestacije deca dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave trajna prijateljstva.

Dečji kulturni centar Beograd priredio je program na kojem će se deca družiti kroz igru, muziku i ples. Zemlje – učesnice manifestacije predstaviće se na karnevalu u centru grada, koncertima „Susreti prijateljstva“ u Dečjem kulturnom centru Beograd, izložbi Međunarodnog likovnog konkursa, sportsko-rekreativnom programu na Adi Ciganliji i svečanom koncertu u Sava centru, navodi se u saopštenju.

Svečano otvaranje manifestacije počeće karnevalom i defileom učesnika u Dvorani Donka Špiček Dečjeg kulturnog centra Beograd. Narednog dana učesnike manifestacije očekuje ekološka akcija „Drvo drugarstva“ u parku „Ušće“, gde će zasaditi sadnice.

Publika koja bude posetila koncerte „Susreti prijateljstva“, koji će se održati u sali „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd, u četvrtak, 4. oktobra, od 11, 16 i 19 časova, moći će da pruže svoj doprinos akciji „Čep za hendikep“ i da donesu čepove za reciklažu. Kruna susreta dece Evrope i ove godine biće tradicionalni Gala koncert, koji će se održati 5. oktobra, sa početkom u 18 časova, u Sava Centru. Urednik manifestacije „Radost Evrope“ je Ivana Tabori Obradović.

Izvor: Danas.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop