petak, 09 novembar 2018 07:39

alt

Tvrdi da je diskriminisan zbog starosti



Penzioner Emil Ratelbend je započeo sudsku bitku jer želi da promeni svoje godište kako bi išao na posao i postigao bolji uspeh sa ženama na Tinderu, popularnom dejting sajtu.

Šezdesetdevetogodišnji Holanđanin Emil Ratelbend smatra da ako transrodni ljudi mogu da promene pol, on bi takođe trebalo da ima pravo da promeni svoj datum rođenja, piše britanski "Telegraf".

Emil bi voleo zvanično da ima 49 godina, jer su mu doktori rekli da ima ima telo 45-godišnjaka, zbog čega je podneo zahtev da mu se u dokumentima datum rođenja promeni u 11. marta 1969. iako je rođen 11. marta 1949.

"Išao sam na lekarske preglede i šta je to pokazalo? Moje biološka starost je 45 godina", ističe penzioner i guru za samopomoć.

Međutim, lokalne vlasti su odbile da promene njegov datum rođenja u zvaničnim dokumentima, a njegova borba tek predstoji jer je slučaj otišao na sud u grad Arnem u Holandiji.

"Sa 69 godina sam ograničen, sa 45 mogu da kupim kuću, da vozim drugačiji auto, mogu da radim. Kad na Tinderu kažem da imam 69 godina, žene prestanu da mi odgovaraju. Sa 49 i ovim licem, imao bih više uspeha. Ako transrodne osobe mogu postići da im u rodnom listu stoji drugi pol, na isti način bi trebalo da može da se promeni i starost", ističe.

Ovaj slučaj je izazvao kontroverze u njegovoj zemlji, ali Ratelbend ne mari za negativne komentare. Tvrdi da je diskriminisan zbog starosti i da kompanije odbijaju da zaposle nekoga u njegovim godinama.





Izvor: o21.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

ЛЕДУ ГАГА ЧЕТНИКУША said:

...

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, у пратњиминистра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерал - потпуковника Милана Мојсиловића, присуствоваће 10. новембра 2018. године Здруженој тактичктој вежби са бојевим гађањем „Век победника 1918-2018“.
Демонстрација силе као порука не Шиптарима, него нама, Србима.
Његово лудило је достигло врхунац.
П.С.
НА ОВОЈ БЕСМИСЛЕНОЈ ПАРАДИ НАШЕ НЕСПОСОБНОСТИ ПУЦАЋЕ СЕ БОЈЕВОМ МУНИЦИЈОМ.
НА ЖАЛОСТ, У ПОГРЕШНОМ ПРАВЦУ И У ПОГРЕШНУ МЕТУ.
09. 11. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop