subota, 20 oktobar 2018 07:44

alt

"Oslobođenje Beograda u pet slika"Manifestacija "Dani slobode" trajaće do 1. novembra, a počela je sinoć predstavom "Oslobađanje Beograda u pet slika", reditelja Ljubiše Ristića, koja će biti izvedena u staroj fabrici šećera na Čukarici i na autentičan način prikazati borbe i ratna dešavanja.

U okviru ove manifestacije sutra će, osim održavanja memorijalnog defilea, biti položeno i cveće na Groblju oslobodilaca Beograda, na Spomenik sovjetskom vojniku u okviru Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu i na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

U ponedeljak, 22. oktobra, u Kosturnici braniocima Beograda na Kalemegdanu biće izvedena Scenska rekonstrukcija govora majora Dragutina Gavrilovića, a u subotu, 27. oktobra, kroz Knez Mihailovu ulicu, od Terazija do Kalemegdana, predviđen je Defile vojne muzike uz saradnju sa paradnim orkestrom Ministarstva odbrane.

U subotu, 27. oktobra i nedelju, 28. oktobra biće organizovane besplatne posete Vojnom muzeju.

U nedelju, 28. oktobra, biće položeni venci na Osmatračnicu srpske vrhovne komande sa Kajmakčalana.

Manifestacija "Dani slobode" biće završena 1. novembra izložbom na otvorenom povodom 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, koja će biti postavljena u Pionirskom parku, na platou između Predsedništva i Skupštine grada.

Takođe, istog dana planirano je polaganje venaca na Kosturnicu braniocima Beograda 1915. godine na Novom groblju, kao i muzičko-dramski spektakl "Beogradske sene" na platou Skupštine grada Beograda.


Izvor: rtv.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Lady Gaga KOPILE hermafroditsko@ said:

...
DANI OKUPACIJE, KOJE TRAJE I DAN DANAS !!!!!!!!!
21. 10. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop