četvrtak, 21 jun 2018 15:22

alt

KONAČNO Posle 15 GODINAPosle 15 GODINA - Narodni muzej u Beogradu svečano će biti otvoren 28. juna!

Nakon dugog iščekivanja i obimnih radova na uređenju enterijera i eksterijera centralne zgrade Narodnog muzeja u Beogradu, dan kada će najstarija muzejska ustanova u Srbiji predstaviti svoju novu stalnu postavku je sve bliži.

Narodni muzej će biti otvoren stalnom postavkom koja obuhvata širok hronološki opseg od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka. Organizovana na tri nivoa zdanja zgrade, postavka će biti raspoređena na pet hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora.

"Otvaranje Narodnog muzeja predstavlja kulturnu prekretnicu u razvoju naše zemlje i priliku da naši sugrađani ponovo vide neprocenjivu zbirku od preko 400.000 dela koju čuva jedna od najstarijih institucija kulture u Srbiji", rekla je direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković.

Narodni muzej je zbog radova na rekonstrukciji zatvoren 2015. godine, a od poslednje izložbe koja je održana neposredno pred početak radova, sadržaji Muzeja bili su dostupni kroz brojne izložbe u Beogradu, gradovima u Srbiji i inostranstvu.

Uskoro počinje i rekonstrukcija platoa ispred zgrade Muzeja koji će biti uređen po najsavremenijim standardima. Ova javna površina će ponovo postati mesto za uživanje i planiranje poseta muzeju.

Jedan od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice, koreograf i glumac, Sergej Polunjin - glavni je protagonista promotivnog spota povodom otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu.

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop