nedelja, 19 avgust 2018 06:09

alt

Damski šeširi, veliki i mali, tradicionalniDamski šeširi, veliki i mali, tradicionalni i moderni, ukrašeni zrnevljem kukuruza i poljskim cvećem, pravljeni sa puno ljubavi, a nošeni s ponosom kroz Skadarsku ulicu, obeležili su šestu Šeširijadu.

Prepoznatljivo lice Skadarlije, glumica Ljiljana Jakšić, plenila je u raskošnom kostimu i kao pravi domaćin srdačno je pozdravljala prisutne.

- Šeširi, a i ova manifestacija uopšte, za mene predstavljaju svetkovinu u pravom smislu te reči. Toliko divnih, raspoloženih i nasmejanih ljudi je ovde. Skoro svake večeri radim i uvek kad dođem ovde meni je poseban i lep dan. Volim Šeširijadu, Skadarliju i sve što dešava u njoj i oko nje – kaže nasmejana glimica.

Učesnici su se nadmetali još i u kategorijama najlepši dečiji šešir, etno i najlepši par šešir, dok je drugi deo programa bio posvećen poeziji i muzičkim performansima.

Dvočasovna ceremonija započela je pozdravom organizatora ispred kuće Đure Jakšića, a zatim je usledio defile uz pratnju tamburaškog orkestra.

Izvor: Blic.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop