Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524
ponedeljak, 12 novembar 2018 10:42

alt

Istovremeno se javlja nervoza


Španski naučnici, sa Univerziteta u Granadi, ispitivali su takozvani "Pinokio efekat".

Oni su napravili su detektor laži koji prati temperaturu u nosu ispitanika i na osnovu njene promene, uspeli su da prepoznaju laž u 80 odsto slučajeva.

U pitanju je, kako kažu, najpouzdaniji detektor laži, 10 procenata efkasniji u odnosu na poligrafski test.

Naime, kada lažemo - temperatura vrha nosa opadne i do 1,2 stepena Celizijusa, dok se čelo zagreva i do 1,5 stepeni. Što je veća razlika u temperaturi između ta dva područja, veća je verovatnoća da čovek laže.

"Ovu pomalo čudnu reakciju podstiče mozak, odnosno napor koji je potreban za laganje, ali i anksioznost koja dolazi sa laganjem", navodi se u zaključku istraživanja.

Kada čovek pomisli da slaže, on mora prethodno malo da razmisli, a to podiže temperaturu čela. Istovremeno se javlja nervoza, zbog čega opada temperatura nosa.
Autor: B92


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

ЛЕДУ ГАГА ЧЕТНИКУША said:

...
САЈТ НСПМ БИО НЕКОЛИКО САТИ У ПРЕКИДУ.

Е обашка сам поносна што СНС ботови управо МЕНИ дају оволики број минуса, што само значи да сам све у праву.

Прекид је последица деловања СНС тима који након катастрофалног дебакла дечка из Бугојна у Паризу, где су га од*****и сви, од Путина преко Макароне до Доналда настоји да заустави глас истине, али то дакако није можно.

НАРОД СЕ БУДИ, А НАЈВЕРНИЈЕ БИРАЧКО ТЕЛО СНС-А, ПЕНЗИОНЕРИ, РЕЗИГНИРАНИ ПОНИЖАВАЈУЋИМ ПОВЕЋАЊЕМ МИРОВИНА СЛОЖНО, У ГЛАС, ВИЧУ:
"ВУЧИЋУ, ХОСЕНФЕФЕРУ !!!!"

И ОКРЕЋУ МУ ЛЕЂА.
13. 11. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop