nedelja, 30 septembar 2018 06:15

alt

Njegov podvig odavno je nas oduševioNakon što je britanski "Dejli mejl" na svojoj "Fejsbuk" stranici podelio video muškarca iz Srbije koji spasava psa koji je pao u reku, on je postao viralan pa su mnogi svetski mediji napisali priču o njemu.

Ovaj snimak je nastao u januaru 2015. godine, a junak je Saša Pešić iz Niša, poznati ljubitelj životinja koji je organizovao mnoge akcije za pomoć životinjama.

Kad je ugledao psa zarobljenog na obali Nišave, nije se nimalo dvoumio već je, rizikovao svoj život kako bi ga spasao.

Pešić je, spazivši životinju u bezizlaznoj situaciji, skočio prvo na jedan stub mosta kod nekadašnjeg Grčkog konzulata u Nišu, a onda je, ne razmišljajući o posledicama, utrčao u ledenu Nišavu, iako je spoljna temperatura bila tek negde oko nula stepeni Celzijusa.On je psa zatim uzeo u naručje i istim putem se, gazeći reku vratio do stuba, a zatim su mu i prolaznici pritekli u pomoć.

Video je na stranici "Dejli mejla", gde je okačen pre nekoliko dana, pogledalo više od 38 miliona ljudi, a našao se u redovnoj rubrici britanskog medija "Ne nose svi heroji plašt". Britanski, i svi ostali mediji koji su preneli priču, srdačno su pohvalili podvig našeg Nišlije, a u komentarima stranih čitalaca samo se moglo pročitati "bravo" i "svaka čast".

Ovaj Nišlija je već deset godina provodi tako što pomaže napuštenim i psima bez vlasnika u svom azilu. Trenutno brine o oko 800 pasa.

- Potrebno je da se psi hrane granulama, a za granule mi je potrebno 10.000 evra mesečno. Nisam u situaciji da ih hranim samo granulama jer nemam dovoljno donacija, zato iz pekara kupujem staro pecivo, a preko zime uzimam i meso iz mesare, pa im kuvamo. Tako sada funkcionišemo. Nekad je i to problem - rekao je on u intervjuu za "Dojče vele".

Inače svi psi o kojima on brine su sterilisani i vakcinisani, a neki od njih su i udomljeni.

Pešić je postao poznat domaćoj javnosti kada je inspekcija opštine Crveni krst, 2014. pokušala da iseli njegov azil. Ali, nakon velike bure na društvenim mrežama, gradske vlasti su odustale od iseljenja azila.Izvor: Blic.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (5)add comment

Ledy GAGA said:

...
Makedonija

Pun naziv "Država Trenutno Poznata Kao Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija (Al Ne Još Dugo)", skraćeno DTPKBJRM(ANJD).
Bivša Antička i Jugoslovenska Republika Makedonija je zemlja koja je i po jeziku i po narodu i po kulturi potpuno istovetna (homonimna) sa Bugarskom. Samo nema Azisa.Ali, čekajte samo, čim ih prime u Evropsku Uniju, odmah će se naći jedan, da ih lepo predstavi i da ih ne bruka međ' svetom (da pokažu da i oni trandžu za Evropu imaju).U Makedoniji žive Makedonci, najstarija civilizacija na svetu.
Bugari ih smatraju bugarima i ne razmišljaju puno o njima.
Srbi ih smatraju srbima i smatraju da su slatki i simpatični.
Grci ih ne snamtraju ničim, prosto ih ne vole i voleli bi da ih nema jer su prvi uzeli autorska prava na reč "Makedonija".
Albanci ih merkaju i smeškaju se s njihove strane ograde, a kad se makedonci okrenu ka njima oni gledaju na drugu stranu i zvižduću.
30. 09. 2018

Ledy GAGA said:

...
To zato što sam s Kosova?
Domaća verzija "Iz it bikoz ajm blek?"Govori se u trenutku kada smatraš da ćeš ispušiti,i da ti je jedini izlaz vađenje na kosovsko poreklo.

- Kolega, više sreće u sledećem roku.
- To zato što sam s Kosova?
- Ni slučajno. Možemo Vam priznati ovaj odgovor,bio je polovično retardiran, a druga polovina je bila čak i netačna.

- Ne dam! Shvati već jednom!
- Je l' to zato...
- NE! Nije zato što si s Kosova nego zato što smaraš! A čak nisi ni s Kosova ! Ne važi se što ti je p strina živela u Prizrenu.
30. 09. 2018

Ledy GAGA said:

...
Raseljeno lice sa Kosova
Zaposlen u EPS ili eventualno pošti.
- E, brate, 'de ti to pođe, kao?!
- Šta 'oćeš? Ja sam, bre, radnik EPS i doš'o sam d'isečem struju ovome što ne plaća!
- Ma, kakvog neredovnog platišu, bre?! To, bre, moj priključak!
- Oooooo, ma nemoj?! Ti si taj što bi da ima struju, a da je ne plaća, a macane?
- Ma, ko si ti o tome da mi pričaš, k'o da ste vi na Kosovu to ikad plaćali?
- Kako to sa mnom pričaš?! Pa, ja sam raseljeno lice, pobegao sa samo...
- Džakom kinte što ti neki Šipos dao za udžericu i ar i po? More, m'rš tamo pa njima preti, a ne meni! Tako, tako,popni se, a ja ću te skinem!
30. 09. 2018

Ledy GAGA said:

...
OVOM NIŠKOM DEBILU NIJE PALO NAPAMET DA POMAŽE NAPUŠTENIM LJUDIMA,
NEGO SE BAVI BUVLJIVIM DŽUKELAMA.

TO BRE UZMEŠ TANDŽARU I POMLATIŠ SU VE HIJENE I GOTOVO.
30. 09. 2018

Ledy GAGA said:

...
I ŠTA SAD KUKATE?

Vi, Srbi,ste dali legitimitet da Vučić i njegovi satrapi rade šta hoće.

Ne ruši se izdajnička vlast drobljenjem po portalima i društvenim mrežama.

PITANJCE:

KOLIKO VAS JE SPREMNO DA SE BORI ZA KOSOVO.....?.....

MISLIM, ONAKO, ZAPRAV, S ORUŽIJEM U RUCI.......
30. 09. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop