četvrtak, 17 maj 2018 08:25

alt

Učestvovaće preko 50 pesnika, prevodilaca i umetnika


12. međunarodni Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ biće održan od 17. do 23. maja 2018. godine u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Kragujevcu pod sloganom „Da li si ti blesak?“ po stihu pesnika Aleksandra Ristovića, kome će biti priređen omaž povodom 85 godina od rođenja. Na festivalu će učestvovati preko 50 pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od 15 zemalja.

Na festivalu će se predstaviti i učestvovati preko 50 pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od 15 zemalja, među kojima su: malteški autor Imanuel Mifsud, Brane Senegačnik iz Slovenije, Kirjakos Haralambidis, najceneniji pesnik sa Kipra, i brojni drugi pesnici iz Srbije, regiona i Evrope.

Program festivala će kao i svake godine obuhvatati čitanje poezije domaćih i stranih autora, razgovore sa pesnicima i prevodiocima, poeziju za srednjoškolce i studente. Kompletan događaj biće upotpunjen izložbom i degustacijom jela inspirisanih poezijom.

Manifestacija će biti održana u atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na adresi Skerlićeva 1. Otvaranje festivala je zakazano za 18 časova, dok će se od 20 časova čitati poezija.


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop