četvrtak, 06 septembar 2018 07:41

alt

Biće prikazan na festivalu u Veneciji


Crnogorsko-srpski film "Ti imaš noć" mladog reditelja Ivana Salatića biće premijerno prikazan u na festivalu u Veneciji, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ovaj crnogorsko-srpski dugometražni film svoju svetski premijeru imaće u sklopu 33. izdanja programa "Nedelja kritike" aktuelnog 75. Filmskog festivala u Veneciji u sredu, 5. septembra u pitanju je prvi celovečernji film mladog reditelja Ivana Salatića.

Film počinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana, a odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je volela.

Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi, noć koja može promeniti sve.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi, te Turističke organizacije Herceg Novi. Učešćem ovog filma u zvaničnom programu prestižnog Venecijanskog filmskog festivala nastavlja se uspešan niz primećenih i traženih srpskih manjinskih koprodukcija, što je rezultat "nanovo pokrenute i zaživele šire strategije Filmskog centra Srbije", navodi se u saopštenju.

Uloge u fiilmu "Ti imaš noć" tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Ovo je prvi dugometražni igrani film Ivana Salatića, koji je 2015. sa kratkim filmom "Dvorišta" takođe učestvovao na festivalu u Veneciji u okviru selekcije "Horizonti".Izvor: N1


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop