petak, 04 maj 2018 08:09

alt

Osuđeni su zbog seksualnih delikata


Američka filmska akademija koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je da je izbacila iz svog članstva režisera Romana Polanskog i komičara Bila Kozbija, dva poznata člana osuđena zbog seksualnih delikata.

Polanski je izbačen iz akademije više od 40 godina pošto je priznao krivicu za silovanje 13-godišnje devojčice i 15 godina po dobijanju Oskara za najbolju režiju za film "Pijanista", navodi Asošiejted pres.

On je i dalje begunac, pošto je 1978. godine pobegao iz SAD po priznanju krivice, a Kozbi je prošle nedelje osuđen za seksualno napastvovanje jedne žene pre 14 godina.

Akademija je navela da je odluka o Polanskom i Kozbiju doneta u utorak, na sastanku odbora guvernera koji je o statusu Kozbija i Polanskog glasao u skladu sa standardima ponašanja.

To je prva takva odluka otkako je akademija počela da primenjuje revidirane standarde ponašanja za svojih 8.400 članova, usvojene u decembru.

Revizija standarda je usledila pošto je u oktobru iz članstva akademije izbačen holivudski producent Harvi Vajnštajn, kojeg su desetine žena optužile za seksualno uznemiravanje ili napastvovanje.


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop