petak, 17 avgust 2018 06:59

alt

Uručenja nagarada u Sevilji 15. decembraEvropska filmska akademija (EFA) i EFA Productions objavili su listu od 15 evropskih dokumentaraca koji će biti preporučeni za nominaciju za ovogodišnje Evropske filmske nagrade, a među odabranima je i srpski film "Druga strana svega" Mile Turajlić.

Kako se navodi u saopštenju Filmskog centra Srbija, osim dokumentarca Mile Turajlić, jedini odabrani film iz regiona je hrvatsko ostvarenje "Srbenka" autora Nebojše Slijepčevića.

Dobitnik nagrade "Evropski dokumentarac 2018" će biti obelodanjen na ceremoniji uručenja nagarada u Sevilji 15. decembra.

Film "Druga strana svega" osvojio je glavnu nagradu u kategoriji dugometražnog filma na festivalu IDFA u Amsterdamu, najprestižnijem festivalu dokumentarnog filma na tlu čitave Evrope.

Film traje 104 minuta, a nastao je kao koprodukcija Srbije (Dribbling Pictures), Francuske (Survivance) i HBO Europe, kao prva koprodukcija HBO Europe sa Srbijom. Podržali su ga i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Eurimages, CNC – Cinemas du monde, Doha Film Institute i Filmski centar Srbije.

Izvor: Beta


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop