nedelja, 14 oktobar 2018 08:24

alt

Ulicama su prošetali  "živi mrtvaci"Dvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike ove godine biće održano od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru, a prethodi mu peta Zombi šetnja održana u subotu, 13. oktobRA.

Više stotina ljudi u zombije maskirao je profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne efekte koji su svoje umeće dokazali u najboljim filmskim ostvarenjima domaće, regionalne, kao i holivudske produkcije – Miroslava Lakobrije, Svetane Gutić i Meline Drouvi. Priliku da predstave svoj rad imaće i učesnici nedavno održane radionice u Akademiji Purity posvećenoj savladavanju naprednih tehnika šminke kao što su maska, karakterna šminka, ogrebotine, rane.

Zombi šetnja je događaj zabavnog i humanitarnog karaktera sa ciljem da promoviše filmsku umetnost sa posebnim akcentom na scensku masku i profesionalnu filmsku šminku.

Centralnim beogradskim ulicama prošetali su "živi mrtvaci" koji su najavili Festival srpskog filma fantastike. Pogledajte kako je protekla peta po redu "Zombi šetnja".

U selekciji su i filmovi iz regiona „Poslednji izazov“ Božidara Trkulje, „Poslednji bunar“ Filipa Filkovića, „Poslednji otpor“ Hrvoja Habljaka, „Kutija“ Dušana Kastelica, „Griža savesti“ Strahinje Mlađenovića. Od stranih filmova za nagradu Koskar takmičiće se ostvarenja iz Španije, Francuske, Rusije, Amerike, Italije, Meksika i Urugvaja. Poseban program posvećen je Južnoj Koreji i njenog fantastičnoj kinematografiji i na FSFF-u će biti prikazana ostvarenja sa jednog od najčuvenijih festivala fantastike u ovoj zemlji koji se održava u Pusanu.

Izvor: fasffantastic.com


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop