utorak, 04 septembar 2018 06:56

alt

Predstavlja svoj novi dokumentarni film "El Pepe"Reditelj Emir Kusturica na Filmskom festivalu u Veneciji predstavlja svoj novi dokumentarni film "El Pepe, una vida suprema", zajedno sa glavnim akterom svog filma.

Kusturica je više od dve godine snimao dokumentarac o Hoseu Pepeu Muhiki, bivšem predsedniku Urugvaja kojeg su često nazivali "najsiromašnijim predsednikom na svetu", jer je živeo preskromno i 90 odsto predsedničke plate davao siromašnima.

- Nisam siromašan predsednik, bogatiji sam od onih koji me tako nazivaju. Kad bih imao mnogo, morao bih da provedem puno vremena u brizi da to neko ne ukrade. Morao bih i da imam mnogo zaposlenih, naveče ne bih smeo po kući da hodam u gaćama. A ja sam stariji čovek, treba nekoliko puta noću da idem do toaleta. Izgubio bih slobodu, ovako živim jednostavnim životom i vreme trošim na stvari koje me ispunjavaju - objasnio je Muhika svojevremeno.

Zbog takvih stavova i pristupa životu postao je omiljen u celom svetu, a zanimljivo je da je Pepe Muhika tema još jednog hita 75. Mostre - igranog filma "La noche de los 12 anos" Alvara Brešnera.


Izvor: Noizz.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Lolitina said:

...
Ovaj Emir je postao kao svaki politicar , samo da mu je para , muljanja , itd...
05. 09. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy