sreda, 06 jun 2018 06:27

alt

Prvi put u obnovljenoj dvorani Doma sindikata
14. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“ održaće se od 8. do 14. juna 2018. u Kombank Dvorani.  

Festival „Sedam veličanstvenih“ je ove godine u novom elitnom beogradskom bioskopu, tamo gde je rođen FEST, u upravo obnovljenoj dvorani Doma sindikata, sada Kombank Dvorani, sa vrhunskom opremom za projekcije i zvuk - pravom mestu za veličanstvena ostvarenja modernog dokumentarizma.

Dokumentarci koji nam dolaze uglavnom su upravo doživeli ili imaju svoje premijere u Evropi. Dan posle svetske premijere na festivalu u Šefildu ekskluzivno dolazi avangardno ostvarenje „San ima svoju kuću“ Skota Barlija. Mladi britanski autor, koga neki proglašavaju „najvećim filmskim autorom milenijumske generacije“, na vrlo poseban način objedinjuje dokumentarne snimke, crteže i animaciju, kreira kadrove u čak po šezdeset vizuelnih slojeva. On je jedan od vodećih autora remodernističkog filma i „slow cinema movement“-a. Ostvarenje kakvo do sada nismo imali prilike da gledamo!


Festival otvara „Princ i dibuk“, najbolji na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji u kategoriji dokumentaraca o filmu. Priča o glamuroznom svetu filma, o holivudskoj eliti u Italiji u kojoj važnu ulogu igra i neobični princ, čovek kome se dive i u čijem društvu svi uživaju, a koji u sebi nosi nezamislive tajne. Film bezbroj prepletenih niti koji od zavodljive slike sjaja postepeno prerasta u uzbudljivi triler koji pratite bez daha.

Festival „Sedam veličanstvenih“ vrhunskom selekcijom poziva na veliki praznik modernog dokumentarnog filma u Beogradu!

Izvor: "7 veličanstvenih"/magnificent7festival/


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop