petak, 17 februar 2017 16:00

alt

"Okončajmo seksualnu eksploataciju maloletnika"Američki gumac i aktivista za ljudska prava Ešton Kučer pozvao je američke poslanike da pomognu u naporima za okončanje seksualne eksplotacije maloletnika.

Govoreći pred američkim Senatom, Kučer je rekao da je vreme da "društvo i Vlada" odbrane ugrožene, prenosi BBC.

Rekao je da je bio svedok događaja koje "nijedna osoba ne bi trebalo da vidi".

Kučer je u Senatu govorio kao predstavnik organizacije Torn, koja razvija softver za lociranje žrtvi zlostavljanja.

"Pravo da traže sreću mnogima je oduzeto silom, zloupotrebljeno, silovano", kazao je američki glumac.

Nova tehnologija, kako je objasnio, može da spreči da se na sajtovima pojave oglasi koji promovišu seksualnu eksploataciju maloletnika.
Slika
"Tehnologija može da posluži da se omogući ropstvo, ali isto tako može i da se koristi da se spreči ropstvo. Možemo li da napravimo bolje sredstvo od onog koje oni koriste kako bismo se borili protiv ovoga što se događa?", upitao je on.

Kučer je objasnio da je softver Spotlajt, koji je ta organizacija kreirala, pomogao u lociranju 6.000 žrtava za šest meseci. Razvijen je posle 2012, pošto je objavljeno jedno istraživanje koje je pokazalo da je 63 odsto maloletnih žrtava kupljeno i prodato onlajn.


Izvor: N1


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

ЛАДУ ГАГА, ПОТУРИЦА ЕЛИМИНАТОР....... said:

...

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ ИСПРЕД АМБАСАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ У БЕОГРАДУ: Сви у одбрану српског народа у Црној Гори

Асоцијација српских интернет медија позвала је грађане Србије и осталих српских земаља да протестом у суботу, 18. фебруара, у Београду подигну глас и стану у одбрану српског народа у Црној Гори.


"Мило Ђукановић је отворио Пандорину кутију хапшења опозиционих активиста, а потврђено је да је у завршним припремама и хапшење лидера Демократског фронта Андрије Мандића и Милана Кнежевића. Такође се прети и хапшењем уредника и власника преосталих слободних медија. Најављује се и завршни обрачун са Српском православном црквом у Црној Гори", наводи се у саопштењу ове асоцијације.

Протест ће бити одржан испред Амбасаде Црне Горе у Београду у суботу, 18. фебруара.

17. 02. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop