sreda, 06 januar 2010 18:51

Poznate ličnosti Badnje veče i Božić proslavljaju po svim srpskim običajima u krugu porodice.

 

 

 

Najveći hrišćanski praznik Božić i ove godine proslaviće mnoge poznate ličnosti u Srbiji. Većina ovaj dan provodi kod kuće, u krugu porodice a evo šta su oni sami na tu temu rekli za "Kurir":

 

 

Dragana MirkovicDragana Mirković:
- Božić je porodični praznik, pa ga tako i proslavljam. Dete koje i dalje živi u meni raduje se zimskim praznicima kao nekada kada sam bila klinka. Ta atmosfera i običaji su zaista nešto što se rečima ne može opisati. Ovaj Božić ću tradicionalno provesti u Beču sa porodicom i prijateljima uz jelku i božićnu trpezu. Inače, trpeza Badnje večeri obiluje ribljim specijalitetima, prebrancem i raznim drugim posnim jelima, dok je za Božić pečenje u prvom planu. Ono što ja volim jesu mesni rolati i salate koje su neizostavni deo moje božićne trpeze.

 

 

Seka aleksicSeka Aleksić:
Badnje veče i Božić prvi put ću dočekati u novom domu. To je za mene najradosniji praznik, posebno zbog toga što za Novu godinu radim, pa tek za Božić mogu da praznujem u porodičnom okruženju. Kao i prethodnih godina, umesiću česnicu i u skladu s tradicijom pripremiti bogatu trpezu. Posle toga sa Veljkom odlazim na planirani odmor u Tajland; gde ću puniti baterije pred obaveze koje me očekuju u februaru.

 

 

 

CakanaDragica Radosavljević Cakana
- Neša i ja smo za Badnje veče sami. Obavezno postimo i unosimo ogroman badnjak, koji palimo u kaminu. Kuća nam je uvek ukrašena tradicionalnim obeležjima. Na dan Božića na ručak nam dolaze moja ćerka Marija i unuci Uroš (9) i Dunja (8), kao i Nešine ćerke. Klinci su uvek položajnici, oni su moja najveća sreća.

 

 

 

 

Maja Nikolić:
- Praznike ću provesti sa porodicom, kao i svake godine. Volim da na Božić budem sa svojom decom, a ove godine će nam se pridružiti i moj verenik Jan. Imaćemo jako bogatu trpezu, a ja sam zadužena za pravljenje česnice. Poznato je da redovno postim, pa je tako bilo i ovog puta, a da bi sve bilo po pravilima tradicije, dovešću i sveštenika.

 

 

 

 

Radmila Manojlović:
- Ove godine Božić ću proslaviti kod kuće. Praktikujem da i Badnje veče proslavim u krugu porodice, ali ove godine neću moći jer radim. To je jedini dan u godini kada je moja cela porodica na okupu, jer smo rasejani po raznim gradovima Srbije. Inače, pridržavam se svih srpskih običaja, samo ne mesim česnicu, već to čini moja maćeha Suza.

Foto: Press


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (7)add comment

ja said:

...
vala cakanu samo ovako stalozen covek moze da trpi.maja ima ekskluzivno pravo na boga,ne diraj te je u veru.svasta,zalosna je
10. 01. 2010

Biljana said:

...
Za izbegavanje.
07. 01. 2010

Cakana-fan said:

...
Ma Cakii i Nesa su divnii ...!
07. 01. 2010

MILEVA said:

...
Boze dragi al su svi uskurceni na tradiciju...
07. 01. 2010

XXL said:

...
Maja Nikolic kaze: Maja Nikolić: "Volim da na Božić budem sa svojom decom"
STA, A OSTALIM DANIMA NE VOLI?
Krava jedna.
07. 01. 2010

Cakana-fan said:

...
eeey ti sto komentarises stvarno kako te nije sramota pa Cakii je za tebe BOGINJA...nemoj bree da pljujes ljude ... sta te briga kako ko zivi i sta radii...ee Cakili jubiim te i cujemo se uskoro ...
07. 01. 2010

Petra said:

...
Neša i Dragica su lutke... ostanite zajedno da ne biste pokvarili još ljudi oko vas i sklonite se, znamo vas u drugom lošem izdanju.Sramoto sramote. Zašto se ne sklonite, sklonite se, to ne boli. Ajde, idite, što ste se vratili, što niste ostali tamo, Aljasku niste videli...Jao, što je tamo lepo...
06. 01. 2010

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy