ponedeljak, 27 avgust 2018 09:53

alt

Najveći festival roštilja u jugoistočnoj Evropi


Leskovačka roštiljijada je privredno-turistička manifestacija koja se tradicionalno održava u poslednjoj nedelji avgusta na prostoru popularne "Široke čaršije" u centru Leskovca. Manifestacija po kojoj se prepoznaje Leskovac na turističkoj mapi. Najveći i najposećeniji festival roštilja u jugoistočnoj Evropi. Za sedam dana trajanja okupi preko 500. 000 posetilaca, iz zemlje i inostranstva.

Popularni leskovački voz satavljen od vagona (unificiranih štandova), na kojima gurmani mogu da probaju najraznovrsnije specijalitete nadaleko poznatog leskovačkog roštilja.

Leskovačku roštiljijadu prati bogat kulturno-zabavni sadržaj uz nastupe zvezda estrade, folklornih ansambala i bleh orkestara. Tradicionalni prateći programi su pripremanje najveće pljeskavice na svetu, najveće pljeskavice iz ruku, takmičenja majstora roštilja, takmičenje učenika ugostiteljskih škola u spremanju jela sa roštilja...

Ljubitelji roštilja će, pored specijaliteta sa skare, na “Roštiljijadi” moći da uživaju i u nastupima izvođača sa naše scene poput Željka Joksimovića, Mire Škorić, Dragane Mirković, Alena Islamovića, Dejana Petrovića i drugih. “Roštiljijada” će se ove godine održati od 27. avgusta do 2. septembra na “Širokoj čaršiji” u Leskovcu.

Ovogodišnji, 29. festival roštilja počeće koncertom Željka Joksimovića, a posetioci će pored koncerata, izložbi i nastupa kulturno-umetničkih društava, kažu organizatori, moći da vide i različita nadmetanja majstora roštilja.Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop