nedelja, 08 mart 2009 22:24
Poznati kompozitor i producent predstavljaće Srbiju na "Evrosongu" u Moskvi
 
 
Kada smo taman pomislili da su se skandali završili na polufinalnoj večeri, desio se još jedan. Na iznenađenje većine publike, Marko Kon u pratnji harmonikaša Milana Nikolića je pobedio sa svojom pesmom "Cipela" i time izborio učesće na izboru za pesmu Evrovizije. Do ovog rezultata se došlo najviše glasovima stručnog žirija u sastavu Željko Joksimović, Kornelije Kovač i Bilja Krstić, koji je upravo Marku dao 12 poena i tako presudio pobednika.


Drugoplasirani "OT Bend", koji je glasio za najvećeg favorita dobio je 12 poena od publike (28.521 glasova) , a Marko Kon samo 7 (3.955 glasova). Baš ovolika razlika između glasova stručnjaka i publike nas dovodi u sumnju legitimnosti samog takmičenja, kao i činjenica da sama pesma "Cipela" ima narodnjački prizvuk uz skromne vokalne mogućnosti samog izvođača.


Kao što smo i najavili Ana Nikolić, zbog greške u prebrojavanju glasova, čak i nakon izvinjenja organizotara, nije htela da učestvuje u finalnoj večeri. Za razliku od nje, takođe oštećena, Ivana Selakov je ipak učestvovala kao 11. učesnik, iako po pravilima u finalu treba da učestvuje 10 izvođača.
 
 Karko Kon i Milan Nikolić - Cipela
 
 OT Bend - Blagoslov za kraj


Kako je glasao žiri možete pročitati na Željko i Bilja presudili
 
O Beoviziji možete komentarisati i u aktivnoj temi na FORUMU

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (95)add comment
 1 2 3 4 5 >  Last ›

mree said:

...
http://img8.imageshack.us/my.p...llness.gif
http://g.imageshack.us/img8/stillness.gif/1/
18. 03. 2009

leš said:

...
bravo kone najbolji si, ot bend zabraniti
16. 03. 2009

lacika said:

...
najbolje je bilo od pesama od ona pevačica lajla het. Definativna je bilo naj za tu evro smatru.Mislem da je Ot- gapa prvaše zvuči na pravoslavni zvuk.Mislem da euro ljudi više vole nešto ublaženo.Nije bila loše od milane zrnač.
Izvinjavam se na gramatici, jebige iz Debrecine sum. Laslo
14. 03. 2009

superstar said:

kapiraj!
Ovako, bilo ko ko shvati Konovu pesmu Cipela ozbiljno, gresi u tumacenju.Pesma je parodija koju pojacavaju "domaci" zvuci harmonike. I ono je odlicno kad Kon stavlja novac na harmoniku. Da se ne lazemo, parodija i ironija su danas temeljac knjizevnosti, umetnosti i sve vise muzike. Istina je da je OT band imao bolji scenski nastup, ali takva muzika naprosto vise nije zanimljiva, ocekivana je, bez kreativnosti. I odlicno je da sto nas na Evroviziji predstaviti jedna duhovita, parodicna i iskrena pesma koja ce zasigurno imati vise duha nego vecina pesama koje ce biti tamo, koje ce pokusavati da budu (pre)ozbiljne i tako se upropastiti.
13. 03. 2009

MICCA said:

...
OT BEND SU PRAVI POBEDNICI,I TO JE KRAJ PRICE!A ZIRI JE TREBAO DA OPERE USI PRE NEGO STO JE ODSLUSAO PESME!!!!!!!!!!!!!
12. 03. 2009

korlo said:

...
Kakva je bilA Ruslanina pesma, tri reci a sve ostalo haj,haj,haj.. Videcete vi koji se stidite vase zemlje sta ce Marko uraditi sa ovom pesmom, stidece se zemlja VAS!
12. 03. 2009

korlo said:

crnogorac
Stvar je EXTRA a i coveka znam licno. Nemate pojma sta Marko radi u muzici, pravi je carobnjak a da samo znate od koga je on svojom muzikom napravio zvezdom. Valjda za ove evropejski orjentisane bi trebalo poslati neke p***re da nas predstavljaju na Evroviziji. I ono sto rekao na intervjuu, covek je 100 :/: u pravu.
12. 03. 2009

mrele said:

...
Moram da ispravim nije pesma Kona iz Srbije bukvalno rečeno jeste, ali to je World Music Balkan Beat pravac.Nije turbo folk i nije kako je neko napisao Dragačevska truba.Jedini malo seljački fazon je stavljanje onih para u harmoniku. Nadam se da će taj deo izbaciti. Ot band su out,Oscar je fuck out.Moj favorit je ona ona neka u haljini Jankovićka.
I razume se Mrele u muziku, a ti verovatno u kako si rekao "krivi ku..." Bravo Za Kona u sutra svi po tepsiju kolača za pobednika(možda su ga malo pogurali)
11. 03. 2009

NIKOLA--CRNA GORA-- said:

......................
OWAJ POSRANI MARKO KON NECE UCI NI U PRWIH 100 ...........DJE OWAJ SULUDNIK DA POBIJEDI U MOSKWI...............ANA NIKOLIC BI TREBALO DA BUDE POBJEDNICA.............
10. 03. 2009
 1 2 3 4 5 >  Last ›

Napišite komentar
Vaš komentar možete napisati ovde

busy