petak, 25 maj 2018 08:29

alt

Skadarlija i Monmartr pobratimljeni od 1977. godine


„Dani Monmartra na Skadarliji” održaće se od 26. do 28. maja, a svi posetioci uživaće u izložbi fotografija, francuskoj šansoni, srpskim i francuskim vinima i specijalitetima, najavio je danas gradski menadžer i pokrovitelj ove manifestacije Goran Vesić.

– Malo je poznato da su Skadarlija i Monmartr pobratimljeni od 1977. godine, ta se povelja čuva i danas, i na osnovu toga svake godine su održavani uzvratni susreti. To je trajalo do raspada Jugoslavije kada je tradicija prekinuta. Obnova je pokušana 2012. godine i nije ponovo zaživela, a ja verujem da smo sada uspeli da obnovimo saradnju i nastavimo ovu lepu tradiciju između dva umetnička kvarta i dva grada. Monmartr i danas ima tablu na kojoj piše da su pobratimljeni sa Skadarlijom i veoma su ponosni na taj čin. Zato sam siguran da će obnova tradicije biti samo prirodan nastavak saradnje – istakao je gradski menadžer.Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy